Recipes

Oil Free Salad – Ensalada sin Aceite

[Español below] Hi there,

I’ve been posting a lot on my Instagram account lately since it is handier than doing it here but I’m not sure people who like the photos are making these recipes :p. I think this salad is worth posting it in this site for whoever wants to prepare a nice, low calories and healthy salad. Furthermore, it is soooo easy to make!.

A few weeks ago I went to have dinner to a friend’s house, she is great making up vegan recipes (I’m not vegan but I’m very interested in trying recipes with no meat in order to incorporate more veggies and fruits to my dishes and also because it’s a way of having a more balanced diet). So she made a few dishes and one of them was this salad. What caught my attention was the fact that the seasoning doesn’t take any oil (reminding me the time when I used to add only a teaspoon of oil to my salads to lose weight and realizing it doesn’t make any difference and yet still adding calories). Another interesting ingredient is the addition of cooked sweet potato to a green leaves salad, it is so nice 🙂

So, go to the shop and get all these popular ingredients asap!:

1 orange

2 spoons Balsamic vinegar

Bunch of green leaves of your choice

Yellow pepper

Cherry tomatoes (as many as you like)

One big sweet potato

Pumpking seeds or any seeds of your choice

 

Preparation:

Chopped the sweet potato in 2 cm cubes, Bake or boil  and leave it to cool down and put it in the fridge if necessary.

For the seasoning mix the juice of half of the orange with balsamic vinegar, you can add a teaspoon of honey if you want it sweeter. Add this seasoning to the rest of the ingredients together with the already cold sweet potatoes and that’s all!.

I had this salad with red quinoa and baked salmon, really mouthwatering and full of nutrients!.

Hope you enjoy it!.

[Español]

Hola gente

He estado posteando mucho en mi cuenta de Instagram porque es más fácil pero no estoy segura de que la gente que mira las fotos hace alguna receta :p . Me parece que esta ensalada si merece que la publique en este blog para aquellos que quieran preparar una ensalada nueva, de bajas calorías y saludable. Además, es super fácil!.

Hace unas semanas fui a la casa de una amiga argentina aquí en Dublin, es muy buena creando recetas veganas (yo no soy vegana pero si me interesa aprender más recetas veganas para ir incorporando más variedad de frutas y verduras a mi dieta diaria, además de lograr un consumo de alimentos más balanceado). Mi amiga entonces preparó varios platos y uno de ellos era esta ensalada. Lo que más me llamó la atención fue que no usó nada de aceite para condimentarla, recordándome cuando solía agregar solo una cucharadita de aceite a mis ensaladas para que fueran bajas calorías, lo que realmente no agrega ninguna diferencia pero si más calorías. Otro ingrediente interesante es el agregado de batatas cocidas a una ensalada de hojas verdes, la verdad que queda muy rico.

Todos los ingredientes son facilísimos de encontrar, que estás esperando?. Aquí va la receta:

1 naranja grande

2 cdas. de Aceto balsámico

Un Puñado de vegetales de hojas verdes a elección (rúcula, albahaca, lechuga, etc).

Tomates cherries (la cantidad que quieras)

1 Ají amarillo

1 Batata grande

Semillas de calabaza o a elección.

 

Preparación:

Cortá la batata en cubos de unos 2 cm, cocinala al horno o hervila, dejá luego que se enfrie y ponela en la heladera un rato si es necesario.

Para el condimento mezcla el jugo de media naranja con el aceto y agregalo al resto de los ingredientes junto con la batata, listo!

Esta ensalada la probé junto con quinoa roja y salmón al horno (el salmón tiene Omega 3 y se no es accesible en otros países, especialmente en el mío, pero si podés y te gusta este pescado queda riquísimo con ensaladas).

Que la disfrutes!

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